Obavještenje klijentima

18.3.2020

Mjere sprječavanja širenja korona virusa.

Obavještenje klijentima

18.3.2020

Mjere sprječavanja širenja korona virusa.

 

U duhu trenutno aktuelne situacije vezane za koronavirus, obavještavamo cijenjene klijente o sljedećem:

  • Raiffeisen grupacija prati situaciju te u skladu s tim i djeluje, vodeći računa kako o zdravlju svojih klijenata i zaposlenika tako i o održavanju kontinuiteta poslovanja. U vezi s tim smo poduzeli preventivne mjere unutar grupacije, a u cilju smanjenja zdravstvenog rizika svih Raiffeisen zaposlenika (informacije o općim higijenskim pravilima ponašanja, izbjegavanju poslovnih putovanja, ponašanju u slučaju bolesti, održavanje video sastanaka, i slično).

 

  • U slučaju potrebe, Raiffeisen grupacija je obezbijedila i održavanje procesa potrebnih za poslovanje neovisno o lokaciji u smislu neophodne infrastrukture, dostupnosti zaposlenika kao i pravovremene komunikacije prema svim interesnim skupinama.

 

  • Građanima se preporučuje da intenzivnije koriste digitalne servise kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum. Također, preporuka je da se prilikom plaćanja češće koriste kartice kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze.

 

  • Raiffeisen grupacija ima plan za djelovanje u ovakvim situacijama, naša likvidnost nije ugrožena i poslovanje se odvija bez problema.

 

  • Iako je u ovom momentu teško precizno predvidjeti efekte aktuelne situacije u svijetu i lokalno, planovi kojima se rukovodi Raiffeisen grupacija do sada su se pokazali uspješnim.